יום ראשון , אוקטובר 21 2018
ראשי / מדורים / מזון לנשמות: קסם של ארוחה בפנינה האיטלקית של גבעתיים

מזון לנשמות: קסם של ארוחה בפנינה האיטלקית של גבעתיים

הקהל של מסעדת טיטו שומר לה אמונים, היא מצידה לא מפסיקה לחדש ולהפתיע. רננה מור יצאה לטעום קנלוני גבינה ומצאה רגע של שלווה

קנלוני תרד ריקוטה במסעדת טיטו גבעתיים
קנלוני תרד ריקוטה במסעדת טיטו, צילום: שרית גופן

אולי זה בגלל העיצוב המרהיב, הכולל את התקרה הכי יפה בעיר. אולי בגלל הקונספט המציע מנות גדולות, מלאות טעמים מופלאים מארץ המגף. אולי דווקא בגלל קהל הלקוחות המקומי הנאמן (וגם כזה שמגיע במיוחד מבחוץ), לא יודעת. מה שברור זה שמסעדת טיטו האיטלקית הפכה למוסד די מוכר בגבעתיים והיא נחשבת בעיני רבים לפנינה קולינרית מקומית, מקום שלא מפסיק לחדש ולהפתיע.

תפריט חדש במסעדת טיטו גבעתיים
תפריט חדש במסעדת טיטו, צילום: שרית גופן

 

לרגל השקת תפריט חדש הגענו לטעום ועל הדרך לנסות לפצח את סוד קסמו של המקום. פתחנו עם שלוש מנות ראשונות: סלט מנצ’נלה הותיק, מלנזנה פרמג’יאנו ופולנטה ארביאטה.

סלט המנצ’נלה היה המרענן הרשמי של הארוחה. הוא כלל כמה סוגי עגבניות שרי, קרוטונים הום מייד, זיתי קלמנטה, סלרי,בצל סגול ורוטב חמצמץ וקליל. טעים.

מלנזנה פרמג’יאנו היא אחת המנות החדשות בתפריט, להערכתי היא תהיה אהובה במיוחד על מעריצי החצילים. מנה מעניינת אבל גם כבדה והייתי ממליצה לחלוק אותה עם שותפך לארוחה, כדי להשאיר מקום להמשך.

הפולנטה של מסעדת טיטו גבעתיים
הפולנטה של מסעדת טיטו, צילום: שרית גופן

 

הכוכבת של המנות ראשונות, אם לא של כל הארוחה, היא ללא ספק הפולנטה ארביאטה: מעויני פולנטה מטוגנים בשמן עמוק, נימוחים וטעימים אש, ברוטב עגבניות, פלפל חריף והרבה שום. מנה פשוט מעולה, ובמפתיע לא מאוד כבדה. לכל הטוב הזה התלוותה פוקצ’ה דה לה קאזה, מלווה במטבלים שיכולים להתאים גם לטבעונים: קונפי שום, עגבניות מרוסקות ופסטו בטעם מרוכז ונפלא ללא גבינה.

לשלב המנות העיקריות הגענו מאוד סקרנים אבל בגלל שחצי מהשולחן היה צמחוני, ניסינו להתחשב בכולם. יצאנו לדרך עם פפרדלה פונגי, שנשמעת אולי כמו בחירה די בנאלית אבל התגלתה כמופלאה, הרבה בזכות שימוש חכם בצנוברים קלויים ששימחו אותנו מאוד. אחריה הגיע קנלוני התרד והריקוטה אשר הפתיע בקלילותו למרות כמות הגבינות המכובדת, והיה מדוייק וטעים להפליא.

את הארוחה סיימנו עם טירמיסו מושלם. לא מתוק מידי, לא קפה מידי, בדיוק כמו שטירמיסו צריך להיות. חשוב לציין כי מלבד השינויים שעשו בתפריט, בטיטו החליטו גם להוריד מחירים, ואנחנו ממש בעד. בנוסף, הם הגדילו את המנות האישיות והשיקו תפריט משפחתי שכולל מנות ענקיות לחלוקה.

בשורה התחתונה: למרות מיקומה, בקניון עמוס משפחות עם ילדים חובבי מזון מהיר, האווירה מרגע הכניסה למסעדה משתנה לחלוטין ותוך מספר דקות אפשר לשכוח לגמרי את הרעש והתזזית שבחוץ ופשוט להירגע, לחשוב שאת בחוץ לארץ. זה (כנראה) כל הקסם.

מסעדת טיטו, דרך שמעון בן צבי 12/14, גב קניון גבעתיים

יעניין אותך גם:

הגלידות של גבעתיים

השיפודיות המומלצות ברמת גן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

שמירה על העור בחורף

TOP 7: כך תשמרו על העור שלכם בחורף

התופעות שכיחות ביותר בכפות הרגליים, כפות הידיים, בזרועות ובגפיים התחתונות, אך יכולות להופיע גם בפנים …