יום שלישי , אפריל 16 2024

מזון לנשמות: המתכונים שיעשו לכם את השבת

שקשוקה מפתיעה, שייק מעלף ופיצה טורטייה שהילדים יעופו עליה. השבת שלכם הולכת להיות טעימה במיוחד, כל המתכונים בפנים

שבת שלום לקוראי רמת גן גבעתיים ניוז
שבת שלום לקוראי רמת גן גבעתיים ניוז

שקשוקת גבינות ירוקה

שקשוקה גבינות ירוקה, צילום: יח"צ
שקשוקה גבינות ירוקה, צילום: יח”צ

המתכון מתאים לשישה סועדים  


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


לרוטב:
5-6 גבעולי בצל ירוק
צרור פטרוזיליה
6-7 גבעולי סלרי גדולים
כף שום כתוש
2 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 פחית קרם קוקוס/ שמנת צמחית
1 כוס מים

לתערובת ה”ביצה”:
1 חב’ טופו “קדיתא”

¼ כפית כורכום (לצבע צהוב)

כף קורנפלור

1/2 כפית מלח

כף שמרי בירה

¼ כוס שמן זית

קורט פלפל לבן

ברוקולי קטן מחולק לפרחים

1 סלסלת פטריות

2 כוסות עלי תרד שטופים

½ חב’ “גבינת” קשיו “פריז” של “אוטופי”

½ חב’ “גאודה מעושנת” של “טבע האדם”

½ כפית “קאלה נמק” (מלח הודי שחור בעל ניחוח ביצתי)

אז איך מכינים?
1.מכינים את הרוטב הירוק: טוחנים את כל הרכיבים לרוטב חלק בבלנדר.
2.מכינים את תערובת הביצה”: מפוררים גס את הטופו ומערבבים עם יתר החומרים, משהים יחד כחצי שעה.
3.חותכים את הפטריות לרבעים. את הגבינות חותכים לקוביות בינוניות.
4.במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים מעט שמן זית ומטגנים את והברוקולי כ 5 דקות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
5.יוצקים למחבת את הרוטב הירוק. מערבבים פנימה את עלי התרד ומביאים לסף רתיחה.
6.בעזרת כף מניחים גומות של הטופו המפורר.
7.מסדרים מעל את קוביות הגבינות ומנמיכים את האש.
8.מכסים ומבשלים יחד כ 10 דקות
9.מסירים מהאש, מפזרים את ה “קאלה נמק” ומגישים מיד (מומלץ לקשט בעזרת המון בצל ירוק קצוץ דק וזילוף שמן זית ולהגיש עם לחם מחמצת טרי)

המתכון באדיבות – מסעדת “מיץ מרק”
מיץ מרק ברח’ כצנלסון 49 בגבעתיים

שייק הגאווה

שייק הגאווה, צילום: יח"צ
שייק הגאווה, צילום: יח”צ

לרגל חודש הגאווה, מותג הבלנדרים Ninja” ו- cold pressed JUSA מיצים טבעיים בכבישה קרה, מציגים לכם מתכון לשייק שכבות קייצי וצבעוני במיוחד

מצרכים ל-4 כוסות
שכבה סגולה: Antioxidant
1/2 בננה בשלה
1/4 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס תות שדה
1/2 כוס אוכמניות כחולות
1/4 כוס מים
1/2 שקית אסאי קפוא (50 גר’)
1 תמר מג’הול
כפית שבבי קקאו

שכבה ירוקה: Protein Rocket
1/2 בננה בשלה
חופן קטן של עלי תרד שטופים היטב
1/4 כוס מנגו מאיה
1/4 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/4 אבוקדו

 שכבה כתומה: Happy
1 נקטרינה כתומה בשלה
1/4 כוס אננס טרי
1/4 כוס מנגו מאיה
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט

שכבה צהובה: Pina colada
1/2 כוס אננס טרי
1/4 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/2 בננה בשלה

שכבה האדומה:
1/2 בננה בשלה
1/2 כוס מיץ תפוחים סחוט מזן סמיט
1/2 כוס פטל אדום

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בבלנדר של נינג’ה עד לקבלת שייק חלק. במידה והשייק סמיך מדי, ניתן להוסיף נוזלים.
מעבירים את השייק לקערה או למיכל, שוטפים את הבלנדר ומכינים את השייק הבא.
מרכיבים בזהירות את שכבות הצבעים בכוס זכוכית גבוהה לפי צבעי הקשת.
שומרים במקפיא עד שהשכבה הבאה מוכנה ניתן לערבב מעט את הצבעים על ידי קש או מקל דק.
קשטו את הכוס עם פירות נעוצים בקיסם.

פיצה טורטייה

פיצה טורטיה, צילום: אסף לוי
פיצה טורטיה, צילום: אסף לוי

חומרים ל-4 מנות:

4 עלי טורטיה בקוטר 25 ס”מ

200 גרם גבינה צהובה / מוצרלה מגוררת

זיתים מגולענים / בצל מטוגן / פטריות / תירס

לרוטב עגבניות:

1 קופסה עגבניות מרוסקות

1 רסק עגבניות קטן

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

חצי כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

מבשלים את חומרי הרוטב בסיר 10 דקות, ליצירת רוטב במרקם סמיך. מניחים טורטיה במחבת חמה, מורחים עליה את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות ומניחים טורטיה שניה. קולים משני הצדדים עד שהגבינה נמסה.
מגישים חם. אפשר להכין כמה קומות.

המתכון באדיבות מאסטר שף

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בשורה נעימה לשוכרים, פחות למשכירים | צילום אילוסטרציה: Pixabay

בין גבעתיים להוד”ש: נפילה במחירי השכירות ברמת גן – מדורגת 7 בארץ

תפריט נגישות