יום שלישי , מאי 13 2025

“הלקוחות ״החילוניים הנחמדים״ של גבעתיים” יוצאים למאבק נגד מכבי

ראש העיר גבעתיים רן קוניק, כועס. על רקע החלטת קופת חולים מכבי למנוע טיפול רפואי מתושבי גבעתיים בבית חולים תל השומר. גורם בכיר - "לא ייתכן כי תושבי רמת גן ובני ברק יזכו לקבל טיפול רפואי ותושבי גבעתיים לא. מתחילה התארגנות של נטישת לקוחות מכבי לקופות אחרות. העירייה שוקלת צעדים משפטיים כנגד מכבי"

רן קוניק ראש עיריית גבעתיים (צילום דוברות גבעתיים)
רן קוניק ראש עיריית גבעתיים (צילום דוברות גבעתיים)

עשרות אלפי לקוחות מכבי בגוש דן סובלים מההחלטה למניעת טיפול רפואי בבית החולים תל השומר – על פי סיכום בין מכבי למשרד הבריאות, תושבי הערים רמת גן ובני ברק יוכלו לקבל טיפול רפואי, אך אלפי לקוחות מכבי מגבעתיים, לא. גם אלפי תשובי בקעת אונו יצטרכו ללכת לבתי חולים אחרים, למרות הקרבה הפיזית לתל השומר.

רן קוניק ראש העיר גבעתיים העלה פוסט שסחף מאוד תגובות זועמות של לקוחות מכבי בגבעתים – בטענה של ״קירבה גאוגרפית״, הסתבר לי הבוקר כי הנהלת הקופה החריגה את הערים בני ברק ורמת גן מהסדר זה. נער הייתי וגם זקנתי ואינני קונה הסבר זה. קירבה גאורגרפית זו ממש לא הסיבה הרי גבעתיים קרובה לשיבא מרוב איזורי רמת גן. הסיבה האמיתית היא ככל הנראה חששה של הקופה מפני לקוחותיה החרדים/דתיים הגרים בשתי ערים אלו. הלקוחות ״החילוניים הנחמדים״ של גבעתיים, פחות נחשבים כנראה בקופת חולים מכבי, כולל עבדכם הנאמן החבר הקופה מאז שנת 1992.
ואף הוסיף  – “בפגישה דחופה שקיימתי הבוקר עם מנכ”לית קופ”ח מכבי הגב׳ סיגל דדון לוי בעקבות מהלך הקופה למנוע הגעת מטופליה מגבעתיים לטיפול במרכז הרפואי “שיבא” הבהרתי כי לא נסכים עם המשך קיום מדיניות מפלה כלפי תושבי גבעתיים לעומת תושבי ערים אחרות באזור. מלחמות התקציב בין הקופה למשרד הבריאות לבין בית החולים אינן מענינם של תושבי גבעתיים והן לא יערכו על חשבון בריאותם ועל גבם. לא קיבלתי את ההסבר על החרגת הערים רמת גן ובני ברק, ובזה אסתפק כי אינני רוצה לפגוע באף אחד. גם שר הבריאות ומנכלו פרופ׳ נחמן אש בתמונה ואנו מצפים כי החלטה זו תשונה כבר בימים הקרובים. במידה ולא תשונה, עיריית גבעתיים תפנה לערכאות משפטיות. נקווה שלא נגיע לכך.

בגבעתיים כבר החלה התארגנות של לקוחות מכבי, לעזיבה המונית ומעבר לקופות אחרות.” מאוכזבים מאוד מההתנהלות שלהם, לא נסכים לפגיעה בבריאות שלנו על חשבון משחקי פולטיקה וכסף, פשוט נעבור לקופת חולים אחרת, ונגיע לתל השומר”.

אחד ממוביילי המאבק בגבעתיים – “לא יתכן שהכסף שאני משלם כל חודש לקופת חולים מכבי, שווה פחות מהכסף שמשלמים תושבי בני ברק או רמת גן. אנחנו לא שבויים במלחמה של מכבי מול משרד הבריאות ולא נשב בשקט וניתן יד לאפליה הבוטה הזו כלפינו. אני מקווה שהעירייה תפעל יחד איתנו לעצור את החרפה הזו. אני לא מכיר את מנכ”לית הקופה, אבל זו נשמעת לי החלטה מאד תמוהה בימים כאלה, שצרכנים התחילו להצביע ברגליים על חוסר צדק”.
8100c7ea-144a-407c-a8d5-46744f9b8f24

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות
לקריאת כל התגובות

תגובה אחת

  1. החלטה הזויה ופזיזה. מקווה שיתעשתו על עצמם ויחזרו בהם.
    מה שיותר מטריד שמשרד הבריאות אישר את זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק. צילום אילוסטרציה canva

רמת גן: רוכב אופנוע נפצע בינוני בתאונה ברחוב עוזיאל

תפריט נגישות