בית הספר לאמנויות תלמה ילין, אחד המוסדות הוותיקים בגבעתיים, עומד בפני שינוי משמעותי, אולי אפילו סגירה. כך עולה ממכתב ששלח ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, למנכ”ל משרד החינוך, שמואל אבוהב.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית
“בתלמה ילין לומדים תלמידים מוכשרים בתחומם מכל רחבי הארץ. מדובר בתיכון ארצי כשרק כ-13% מתלמידיו הם תושבי העיר גבעתיים”, כותב קוניק. “בית הספר מעמיד את האמנות במרכז העשייה החינוכית שלו ומעניק לתלמידים שעות לימודי אמנות בהיקפים חסרי תקדים בבתי ספר תיכוניים, כל זאת, לצד לימודי ליבה באיכות הגבוהה ביותר. בשל האמור, ההוצאות הכרוכות בהפעלת מגמות האמנות הן גבוהות בהרבה מבית ספר תיכון “רגיל”. מסיבה זו, מאז ומתמיד גובה בית הספר תשלום שכר לימוד מהורים, הכול בהתאם להנחיות משרד החינוך”.

לדברי קוניק, “על אף הקושי המובנה הקיים בגביית תשלום מהורים עבור חינוך ילדיהם, הרי שללא תשלומי הורים לא ניתן לקיים הוראה משמעותית איכותית בתחומי האמנויות (מעבר לתכנית הלימודים הרגילה), לקיים מופעים, לקיים פסטיבל אמנויות שנתי, לקיים קונצרטים, לקיים תערוכות ולהצטייד בציוד המקצועי היקר שנדרש לילדים בפעילותם, כפי שנעשה כיום בבית הספר. בהתאם, לאורך השנים עמד שכר הלימוד ששילמו ההורים על -11,000 שקל בשנה”.
לפני כשנתיים החל משרד החינוך במתווה הפחתת שכר הלימוד. שכר הלימוד שהיה רשאי בית הספר לגבות החל לרדת ובשנת לימודים זו הופחת לסך של 9,500 ₪ (על פי אישור מיוחד ממשרד החינוך), כאשר בשנת הלימודים הבאה יעמוד על סך של 6,800 שקל בלבד.
לצד הקיטון בהכנסות בית הספר, יש במקביל גידול בעלויות הכרוכות בהפעלת בית הספר הנובעות מהתייקרות בעלות התפעול והאחזקה ובעלייה בשכר המורים כתוצאה מתכנית “עוז לתמורה”.
לאור האמור, קיים קושי לבית הספר להמשיך להעניק לתלמידים את לימודי האמנות בהיקף שהוענק עד היום ולא יהיה ניתן להערכתי להמשיך ולהפעיל את בית הספר במתכונתנו הנוכחית כבר משנת הלימודים הקרובה.
ראש העירייה מבהיר כי “העירייה מסייעת לבית הספר ככל יכולתה, סיוע משמעותי. העירייה מעמידה את מבני בית הספר ללא תשלום, מסייעת בתקצוב של מאות אלפי ₪ מידי שנה, משאילה עובדים ומבצעת שיפוצים במבנה ובחצרות על חשבונה, אולם, גם משאביה של העירייה הם מוגבלים. מה גם שציבורית, אין העירייה יכולה לשאת במימון לימודי התלמידים בבית הספר מכספי תושבי העיר, שעה שכאמור רק כ-13% מהתלמידים הינם תושבי העיר גבעתיים”.
לדבריו, “במהלך החודשים האחרונים מנסים העירייה והעמותה העירונית המפעילה את בית הספר לטפל במגבלות הכספיות המתוארות לעיל. פגישות רבות נערכו עם נציגי משרד החינוך בבקשה להחריג את בית הספר ממגבלות שכר הלימוד בשל ייחודיותו אולם בקשות אלו לא נענו. העמותה העירונית אף פנתה לארגון המורים ולגורמים שונים מתוך מטרה לגייס כספים ותקציבים נוספים עבור בית הספר אולם ללא הצלחה”.
קוניק מציין כי בעבר פנתה עיריית גבעתיים לרשויות מקומיות אשר תלמידים המתגוררים בהן לומדים בתלמה ילין, בבקשה להשתתף כספית בעלות הלימודים שלהם בבית הספר (בדומה לתשלום המועבר כאגרת לימודי חוץ) אולם, לצערי, אף אחת מהרשויות אליהן בוצעה פנייה לא נענתה בחיוב לבקשתנו”.

בנסיבות שנוצרו, אומר ראש העירייה, העירייה לא תוכל להמשיך ולהפעיל את בית הספר במתכונתו הנוכחית כתיכון ארצי המבוסס על תשלומי הורים והפתוח לתלמידים מכל רחבי ישראל. “לאור האמור לעיל, החלטתי בשלב זה, להתחיל לבצע את הצעדים הנדרשים על מנת להפוך את בית הספר תלמה ילין לתיכון עירוני אליו שהחל מספטמבר הקרוב 50% מתלמידי שכבת ט’ יהיו תושבי העיר גבעתיים”.
קוניק לא פוסל לבדוק את העברת פעילות בית הספר לערים אחרות ו/או גופים פרטיים, על מנת שבית הספר יוכל להמשיך ולפעול במתכונת הנוכחית כתיכון ארצי. תהליך זה יבוצע בהדרגה, בתיאום מלא מול משרד החינוך ובאופן שהפגיעה בתלמידים וצוות המורים תהיה מינימאלית.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il