מרפאת “המעורר” של שירותי בריאות כללית בגבעתיים פתחה השבוע סדנה ייחודית, המיועדת רובה ככולה לנשות הקהילה הגאה המתגוררות בעיר ובסביבתה.
הסדנה, שתימשך לאורך שבעה מפגשים תכלול מפגשי הדרכה והסברה שיועברו על ידי מיטב אנשי המקצוע בכללית: רופאת משפחה, אחות סוכרת, דיאטנית, מאמנת כושר ועובדת סוציאלית. הסדנה תיערך ללא עלות ותתמקד במתן ידע וכלים לניהול מחלת סוכרת. במפגש האחרון התארחה ד”ר שלומית ירון שנתנה הרצאה ששילבה ידע וחוש הומור.
את הסדנה תנחה חן ריגלר, אחות סכרת ומקדמת בריאות מטעם המחלקה לחינוך וקידום בריאות של כללית. לדברי ריגלר, “לנשות הקהילה הגאה יש צרכים בריאותיים ייחודיים, התואמים את אורחות החיים שלהן. במסגרת המאמצים לעודד אורח חיים בריא בקרב לקוחותינו, עלה גם הצורך ליצור מסגרת בטוחה ותומכת עבור נשות הקהילה, שמתקרבות או חצו באחרונה את תקופת המעבר; מסגרת שבה הן יוכלו לדבר בחופשיות על הבעיות הרפואיות שלהן באווירה אוהדת ולקבל ייעוץ והכוונה מגורמי המקצוע הרלוונטיים. בסדנה יושם דגש על נושאים כמו עידוד מוטיבציה לשינוי, תזונה נכונה, פעילות גופנית, הפסקת עישון, טיפול עצמי ועוד”.

למה דווקא בגבעתיים?
“כי רוב הקהילה הנשית הגאה מרוכזת בגבעתיים ורמת גן”.
שרה סווירי, העובדת כמקדמת פרויקטים לטובת הגיל השלישי בקהילה הגאה ונמנית בין משתתפות הסדנה הקרובה, מוסיפה: “לנשים מבוגרות רבות, שגדלו כמוני בחברה סגורה שבה עדיין היו סטיגמות רבות על מי שיצאה מהארון, קיים עד היום קושי לפנות לקבל שירות רפואי ולדבר בצורה גלויה על הבעיות הרפואיות שלהן. רק באחרונה החלה לחלחל ההבנה שפניות מועטות מדי ומאוחרות מדי עלולות לסכן את חייהן, והחל שיח סביב הצורך לייצר מענה ושירות לנשים חד מיניות בגילאים אלו. אני מברכת על היוזמה של הכללית שהרימה את הכפפה, ומחכה בציפייה ובהתרגשות לתחילת הסדנה”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il