ועדת הבחירות המרכזית בראשות שופט העליון נועם סולברג, דחתה ערר שהגישו עיריית רמת גן וראש העיר כרמל שאמה ואף חייבו אותם בהוצאות של עשרת אלפים ש”ח, 5000 ש”ח חיוב אישי לראש העיר שאמה.
על פי החלטת יושבת ראש ועדת הבחירות האזורית תל אביב, כב’ השופטת מיכל אגמון גונן, על שאמה למחוק את כל קבוצות הווטסאפ שפתח החל מחודש מרץ 2023, אחרי שהזמין תושבים רבים להצטרף לקבוצות פרטיות שלו תוך שימוש בקבוצות ווטסאפ עירוניות. כל זאת בעקבות עתירה משפטית של ליעד אילני ועורכת הדין חיה מנע. לכן, החל ממחר 4.7.2023 עליו למחוק את כל הקבוצות.
עו”ד ד״ר מתן גוטמן שייצג את אילני ומנע מסר: החלטה תקדימית וחשובה של כבוד השופט העליון סולברג בדבר כללי המותר והאסור בשימוש בקבוצות ואטסאפ עירוניות על ידי נבחרי ציבור. הפסיקה מדגישה כי החוטא לא יכול לצאת נשכר – ראש עיר שמנצל לטובתו את המשאבים העירוניים ישלם מחיר יקר וכל ההנאות שצמחו לו מהשימוש האסור יילקחו ממנו, ובמקרה זה כל קבוצות הואטסאפ יימחקו״
ליעד אילני, המועמד לראשות העיר: “פעם אחר פעם שופטים נאלצים להזכיר לראש העיר שאמה שהוא לא יכול לבזוז ולשדוד את הקופה הציבורית. שופט בית המשפט העליון סולברג קבע, ששאמה לא יכול לקחת כספי ארנונה של התושבים כדי לפאר ולפרסם את עצמו והשית עליו הוצאות אישיות כבדות. חייבים לשמור על שלטון החוק, חייבים להציל את רמת-גן”.
חברת מועצת העיר עו”ד חיה מנע: “בית המשפט העליון, כב’ השופט סולברג קבע שכרמל שאמה הפר את החוק ו”עשה עושר ולא במשפט” כאשר השתמש בקבוצות הווטסאפ העירוניות, שמהוות נכס עירוני, לצורכי תעמולת בחירות אישית ופוליטית שלו. זה אותו כרמל שאמה שהפסיק את השירות העירוני של קבוצות הווטסאפ הפתוחות לדיון מאחר שנאסר עליו להפיץ בהן תעמולה פוליטית. הגיע הזמן שכל תושבי העיר יבינו את מה שאנו טוענים זמן רב ושקבעו מספר ערכאות משפטיות בהליכים שאנו מנהלים בעניין זה: שאמה משתמש בנכסי העירייה לצורכי תעמולתו האישית והפוליטית ולא לצורכי הציבור! ראש עירייה שנוהג באופן זה אינו מכבד את כספי הציבור ואת תושבי העיר ואינו ראוי לאמון הציבור. צר לי ששומרי הסף בעירייה התעלמו מהפניות הרבות אליהם בנושא, לא פעלו על מנת למנוע זאת וחייבו אותנו לנקוט בהליכים משפטיים ארוכים ויקרים מכספנו הפרטי כדי למנוע את המשך בזבוז כספי הציבור של תושבי העיר על תעמולת הבחירות שלו”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il