קרב בוץ עם הרבה השמצות מתחולל מאחורי הקלעים של הפולטיקה הרמת גנית. זאת בעקבות עתירה שהגישה חברת המועצה, עו”ד חיה מנע בשם כלל חברי האופוזיציה לועדת הבחירות האזורית, כנגד ראש העיר שאמה. בעתירה נטען ששאמה עושה שימוש במשאבי העירייה ועובדי העירייה כדי להאדיר את שמו.
בתגובתה, עיריית רמת גן תקפה את העותרים, אך התחייבה להוריד את שמו של ראש העיר שאמה הכהן ממספר מקומות, וכן לסיים חוות דעת של יועמ״ש העירייה בנושא, בין היתר בהתאם להחלטות ועדת הבחירות המרכזית.

עיריית רמת גן השיבה לעתירה יחד עם ראש העיר שאמה, בדרישה לדחות את העתירה על הסף. בתשובתם טוענים שאמה ועיריית רמת גן ל״חוסר ניקיון כפיים״, ל״שיהוי״ משפטי, ול״שימוש לרעה בהליכים״ (לשון התגובה לעתירה). עיריית רמת גן טוענת כי יועמ״ש העירייה עמל על נוהל מעודכן לגבי המותר והאסור בפרסום.
העירייה אף מתחייבת בתגובתה להסיר את שמו ותוארו של ראש העיר מהשלטים על מבני הציבור שצורפו לעתירה, וזאת בתוך 10 ימים. כמו כן, מתחייבת העירייה כי השלט בחורשת נעמי שמר בפארק הלאומי ינוסח מחדש בלי שמו של ראש העיר.
למרות הפעולות שהתחייבה העירייה לנקוט בהן, הדגישה העירייה בכתב התשובה שלה כי אין קשר לשיטת העירייה בין העתירה ותוכנה, לבין גיבושו של הנוהל וחידוד הנהלים. אלה החלו לטענת העירייה לפני זמן, בהתאם להחלטות ועדת הבחירות האזורית. עוד מציינת העירייה “יובהר בצורה חדה כתער וצלולה כבדולח, אין קשר בין העתירה ותוכנה לגיבושו של הנוהל ו\או חידוד הנהלים החלו לפני זמן, בכפוף החלטות ועדת הבחירות האזורית”.
בתשובה לעתירה, עיריית רמת גן לא הסבירה מדוע טרם הוסר השם עד כה ומדוע גם כעת, זמן רב לאחר הבחירות, טרם נכתב נוהל מעודכן כפי שהעירייה לכאורה אינה חולקת שיש לעשות בתגובתה.
עו”ד חיה מנע, חברת מועצת העיר רמת גן המייצגת את עצמה ואת העותרים: “לא ייתכן שכרמל שאמה הכהן יעשה שימוש בכספי ומשאבי עיריית רמת גן לצורך תעמולת בחירות לעצמו ולסיעתו. הדבר אף מנוגד לחוק״. במה דברים אמורים? ״תליית שלטים הנושאים את שמו ותוארו במוסדות חינוך ואתרים בעיר מאפיינת סוגי ממשל אחרים בתבל. כך גם הופעתו “כפרזנטור” מטעם העירייה בקמפיין חוצות עירוני, בסרטוני תדמית עירוניים ובמגוון פרסומים עירוניים. הגשתי את העתירה בשם כל חברי וחברות האופוזיציה ועבור תושבות ותושבי רמת גן. אלה נאלצים לממן את מכונת התעמולה העצמית שלו מכספי ציבור, שמופנים לכך במקום לחינוך, ניקיון ושירותים חיוניים אחרים. אני מאמינה שבעקבות העתירה יינתנו צווים שימנעו את המשך השימוש הבלתי חוקי בכספי ומשאבי הציבור ברמת גן. זו רק ההתחלה וצפויות עתירות נוספות, במסגרת המאבק שבכוונתי לנהל על מנת להחזיר את רמת גן ומשאביה לתושביה”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il
ראש עירייה אדיר הרים את רמת גן ב 5 דרגות הייתי שם תמונה שלו גם בירושלים מול הכנסת שילמדו .