יום ראשון , פברואר 15 2026
הכירו את סגן ראש העיר עו"ד אסף וייס - ניו יורק ברמת גן

פרויקט מיוחד של רמת גן גבעתיים ניוז – הכירו את נבחרי הציבור שלנו

חבר המועצה עו"ד אסף וייס. צילום: רמי זרנגר
חבר המועצה עו"ד אסף וייס. צילום: רמי זרנגר

הוא סגן נשיא הקונגרס היהודי האמריקאי, בוגר אוניברסיטת קולומביה ומרצה למשפטים, אבל את הסיפור הגדול הוא מוצא בעשייה הציבורית ברמת גן. הכירו את אסף וייס: אבא גאה, פעיל הסברה בינלאומי וסגן ראש עיר בהתנדבות מלאה שחולם על עיר ליברלית וירוקה יותר.

שאלון אישי עם חבר המועצה עו"ד אסף וייס

היכרות

שם: עו"ד אסף וייס

סטטוס: נשוי לעידן ואב גאה ליובל (6) ואגם (4).

מגורים: שכונת צפון העיר, רמת גן.

תפקיד: סגן ראש עיריית רמת גן (ללא שכר ובהתנדבות), יו"ר סיעת "יש עתיד" בעיר.

בחיים המקצועיים: סגן נשיא הקונגרס היהודי האמריקאי בניו יורק (American Jewish Congress) ומרצה אורח למשפטים וממשל באוניברסיטת רייכמן.

בין הממשל האמריקאי לגינה השכונתית

הביוגרפיה של אסף וייס מרשימה ומגוונת. הוא מחזיק בתואר שני במשפטים מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק (עם התמחות באו"ם) ובתארים ראשונים במשפטים ומנהל עסקים מאוניברסיטת רייכמן.

הקריירה שלו נעה על ציר השפעה מרכזי: בעברו כיהן כראש סגל יושב ראש הכנסת, יועץ בכיר לשרת הבריאות, מנכ"ל עמותה לחינוך ליזמות בפריפריה ועורך דין במשרד מסחרי גדול. עוד בימי לימודיו בארה"ב, הוביל את המאבק נגד תנועת החרם (BDS) בקמפוסים.

כיום, הוא מנהל אורח חיים מאתגר: מחלק את זמנו בין עבודתו הבכירה בניו יורק לבין העשייה המקומית למען תושבי רמת גן, וגידול שתי בנות קטנות.

למה החלטת להיכנס לפוליטיקה המקומית? "הגעתי מעשייה ברמה הלאומית והבינלאומית, ונדהמתי לגלות דווקא כאן את רמת ההשפעה העצומה שיש לעירייה על החיים היומיומיים שלנו", מספר אסף. "התמודדתי למועצה כי הבנתי שזו הדרך לדאוג לחיים שלנו בעיר ולעתיד של הילדות שלנו. החינוך והעתיד של הבנות שלי ברמת גן ובישראל הוא הדבר החשוב ביותר עבורי. בעוד שבעבודתי אני פועל לחיזוק מעמדה של ישראל בעולם ובממשל האמריקאי, בעשייה כסגן ראש עיר אני מקדם פרויקטים שיבטיחו עתיד טוב יותר לילדנו".

מה תפקידך במועצה ובאילו ועדות אתה חבר? "אני מכהן כסגן ראש העיר, יו"ר סיעת יש עתיד ומחזיק בשני תיקים משמעותיים: תיק הקהילה הגאה ותיק גנים ונוף. בנוסף, אני מכהן כיו"ר הוועדה לקהילה הגאה, חבר ועדת הכספים וחבר בדירקטוריונים של מפעלי בית עמנואל והמוזיאון לאמנות ישראלית".

איזה הישגים אתה זוקף לזכותך בקדנציה הנוכחית? "בתחום הקהילה הגאה, תוך שנה אחת בלבד הצלחנו, יחד עם ראש העיר כרמל שאמה הכהן, להביא את רמת גן למקום הראשון במדד האגודה למען הלהט"ב כעיר הכי טובה לקהילה הגאה בישראל. במקביל, אנחנו מובילים מהפכה ירוקה במחלקת גנים ונוף. מעבר לחידוש גינות, אנחנו מקדמים פרויקט שתילה מסיבית של עצים בכל העיר – זה מוסיף צל, מנקה את האוויר ומשפר את הנראות. יזמנו גם את פרויקט 'גינה פעילה', שמביא פעילות חינוכית לגינות הציבוריות אחר הצהריים. בחינוך, אנחנו מכניסים תוכניות יזמות וחדשנות לכל התיכונים בעיר. יחד עם חברתי לסיעה, עדנה וידל, אנחנו דואגים שקול התושבים יישמע".

דמות פוליטית שאתה מעריך: "פרופ' אמנון רובינשטיין ז"ל. הוא היה מרצה שלי שלקח אותי לשמש כעוזר מחקר, ומאז הפך לדמות סב ומנטור לחיים עבורי. כמי שכיהן כשר החינוך והתקשורת וחוקק את חוקי היסוד של זכויות האדם, הוא מודל לחיים שאני שואב ממנו השראה גדולה" וגם את מיקי לוי (שימש כיו״ר הכנסת) ויעל גרמן (כיהנה כשרת הבריאות).

מה הדבר שחשוב לך לקדם בהמשך הקדנציה? "לקדם את רמת גן כעיר ליברלית, מובילה ופתוחה. כאבות גאים, לא נוכל לחיות במקום אחר. אנו פועלים לפתיחת עסקים ותחבורה ציבורית בשבת ולשוויון וסובלנות לכולם. לאחרונה הובלנו תמיכה עירונית ראשונה בקהילה הרפורמית בעיר, מתוך אמונה ביהדות פלורליסטית ומחברת".

מסר לתושבים? "תושבות ותושבים מוזמנים להמשיך לפנות אליי בכל נושא – קטן כגדול. אני מאמין שהעירייה צריכה להיות נגישה, קשובה, והכי חשוב – אנושית". טלפון של עו"ד אסף וייס ‭054-5883144

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

תפריט נגישות