שבת , ספטמבר 14 2024

עורכי דין מומלצים להוצאה לפועל ברמת גן לשנת 2024

מעטים האנשים שמבינים את המונח "חדלות פירעון ושיקום כלכלי" ומה למעשה הוא אומר. על רגל אחת אנחנו יכולים לתאר כי יוקר המחייה הוא עניין לא פשוט ויש לא מעט מקרים בהם אנשים לא מצליחים לשרוד, צוברים חובות ונכנסים למשבר כלכלי, אז מה עושים כדי לצאת מהמצב הזה? התשובות נמצאות אצל עורכי הדיון המתמחים בתחום

עורכי דין מומלצים להוצאה לפועל ברמת גן. צילום אילוסטרציה canva

הליך חדלות פירעון הוא הליך בו מכריז אדם כי אין ביכולתו לשלם את חובותיו לספקים, בנקים, ולנושים השונים. בפועל, אלו שסובלים מקריסות כלכליות הם בעיקר העסקים הקטנים והאזרחים הפשוטים. עורכי דין מומלצים להוצאה לפועל ברמת גן לפניכם:

עורך דין עזרא קונוביץ : חדלות פירעון

ביקשנו לקבל כמה טיפים ונקודות בנושא מעורך הדין עזרא קונוביץ׳, שהתפנה לכך. תחילה הוא אמר לנו כי “המון אנשים נקלעים לחובות וקשיים כלכליים, אולם לא מעט אינם מודעים לעובדה, כי יש דרך לצאת מהחובות האלה ואף להשתקם כלכלית, זאת לאחר כניסתו לתוקף של חוק חדלות הפירעון ושיקום כלכלי’‘. יש לבחור עורך דין מיומן ומקצועי ליצוג ההליך כיון שיתכנו הפתעות שיטילו על החייב משמעויות כספיות. מנגד זו הזדמנות חד פעמית שנותן המחוקק לקבל הפטר מכל החובות ברי התביעה.

ביקשנו מעורך הדין עזרא קונוביץ׳ לפרט לעומק את הנקודה ולהבין כיצד החוק הזה בעצם מסייע.
ב-15.9.19 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי (התשע”ח – 2018). החוק החליף את פקודת פשיטת הרגל המנדטורית ושינה מעט את חוק ההוצאה לפועל.

מה קובע החודש החדש?

“בעבר, לפני החוק החדש, חייב עם יכולות החזר חודשיות מצומצמות, יכול היה לפתוח תיק איחוד מוגבל באמצעים, בלשכת ההוצאה לפועל. זהו הליך שמצד אחד אפשר לחייב לשלם סכומים קטנים יחסית בכל חודש, וליהנות מביטול עיקולי משכורות ועו”ש. ומצד שני, היה בלתי מוגבל כמעט בזמן. במצב זה  החובות היו נמשכים וצוברים ריבית ולא נתנו לחייב פתרון אלא “זמן נשימה”. החוק החדש קובע “דד ליין” לכל הליכי הסדר החובות. לכל הליך יש תאריך סיום. כך, תוך 4-5 שנים, החייב נפטר מכל חובותיו. מצד אחד, מתקבל תאריך סיום להפטר וביטול חובות. מצד שני, הדבר מעמיד את החייבים בפני אתגר. אם בעבר הם היו צריכים לשלם שכר טרחה מועט יחסית לעורך דין, שהיה צריך לבצע מספר פעולות פשוטות, הרי שכיום הליכי חדלות פירעון דורשים פתיחת תיק בבית המשפט בערכאות שונות, וניהול תיק באופן מלא על ידי עורך דין בהתאם לחוק, בערכאות השונות”.

מהו הייחוד של ההליך החדש?

“בעוד שבשנה הראשונה, עד לדיון בתוכנית לשיקום הכלכלי, החייב משלם פחות או יותר כמה שהוא יכול, בהתאם להצעתו בבקשה הראשונית – הרי שבשלוש השנים הבאות, רשם ההוצאה לפועל (או שופט בית משפט השלום) עושה שימוש בכלים אובייקטיביים וקובע את גובה תשלום החוב, בהתאם לגובה שכר המינימום שראוי שהחייב יקבל, בהתאם לסכומים של הכנסות מינימום והוצאות חודשיות, למשך שלוש השנים הקרובות. במקרים מיוחדים, ניתן להאריך את ההליך בעוד שנה.

מה קורה אם אדם לא מצליח לעמוד בחובותיו?

“אם לאחר שנה מתגלה כי האדם אינו מצליח לעמוד בחובותיו, הוא יכול לקבל הפטר מהחובות, בהתאם ליכולות ההכנסה ולהוצאות שנקבעו לו. יש איזון בין יכולת הכנסה להוצאות נכונות. המטרה היא להחזיר את החייב למעגל חיים כלכלי מסודר. לכן, המדינה מתעתדת לממן ולהעביר קורסים לחייבים, בנוגע להתנהלות כלכלית נכונה”.

שינוי נוסף קובע כי דירת המגורים של החייב בבעלותו תיפרע בסכום מלא. אין זכאות לדיור מוגן. בחוק הישן, אם החייב היה גר בדירת מגורים בבעלותו, נקבע כי הדירה שלו תהיה שווה שליש מהערך שלה. לפי ערך זה, היו קובעים לחייב הסדר פירעון של החלק שלו בדירה, בפריסה קדימה. כיום, בית המשפט מתייחס לסכום המלא של הדירה, ללא קשר לשאלה אם החייב מתגורר בדירה או אינו מתגורר בה. מדובר בנטל משמעותי על החייב. על כך אמר: “עם החוק המדובר, ‘חייבים’ מוגדרים כחדלי פירעון. הם נכנסים להליך מהיר, שבסיומו יוכלו לחזור להתנהלות כלכלית נאותה, ובכך ייטב לכל הצדדים. חשוב לציין כי החוק נועד לסייע לאנשים שהתנהלו לא נכון מבחינה כלכלית”.

מה הכללים ש”חייב” צריך לדעת?

עו”ד קונוביץ’: ”הכלל הראשון הוא של”חייב” לא תהיה דירה על שמו. בנוסף, כאשר אדם הגיע למצב של חובות, עליו להשתמש בשירותיו של עורך דין מתאים שיוכל לכוון אותו לכיוון הנכון ולעבר ההליך המתאים עבורו. אדם הנמצא בחובות מוגבל מאוד בפעולות הכלכליות שהוא יכול לבצע וכאשר משתמשים בשירותיו של עורך דין טוב לחדלות פירעון ושיקום כלכלי, אפשר לפתור את הבעיה בצורה חלקה וזריזה”.

באזור המרכז בכלל וברמת גן בפרט, יש לא מעט עורכי דין ולכן, כאשר מחפשים עו”ד לחדלות פירעון צריך לדעת שיש הרבה מאוד אנשי מקצוע בתחום. העדיפות היא מציאת עו”ד אשר “שוחה” בחומר ויוכל להשתמש במידע לטובת האינטרס של הלקוח. התנהלות כלכלית לא טובה לא צריכה להשפיע עליכם לאורך כל החיים’ מאחר ובעזרת עו”ד טוב אפשר לצאת לדרך חדשה וטובה.

משרדו של עו”ד קונוביץ’ מעניק שירותים משפטיים ומקצועיים בתחום חדלות הפירעון ושיקום כלכלי, כמו גם דיני ההוצאה לפועל. העובדה כי הוא גם מעניק שירות יעוץ וליווי מקצועי ואישי לחייבים וזוכים בהוצאה לפועל ובבתי המשפט הוסיף לו עוד כמה נקודות זכות בבדיקה שערכנו. עושה רושם כי עו”ד קונוביץ’ מבין בחשיבות הרבה של כל צעד בדרך לפתרון, זאת לצד יחס אישי, אוזן קשבת ושירות מקצועי נרחב במטרה לאפשר לכל לקוח לצאת לדרך כלכלית חדשה.

טלפון: 054-6546188

מייל: ekonovizh@gmail.com

 

עו”ד ומגשרת טליה ברזאני 

עו”ד ומגשרת טליה ברזאני עוסקת בתחום החובות והסדריי חוב ניסיון רב בניהול תיקי חדלות פרעון. אחד ההיבטים הייחודיים של המשרד הוא תחומי הפעילות המגוונים שלו. זה מתחיל עם תחום דיני המקרקעין, במסגרתו אנשי המשרד יוכלו ללוות אתכם בכל עסקת נדל”ן – בין אם מכירה, רכישה או השכרה.

המשרד עוסק בסוגיות אחרות העומדות בליבת התחום, דוגמת ייצוג דיירים בפרויקטי תמ”א 38 ופינוי בינוי, סוגיות של תכנון ובנייה (כולל ליקויי בנייה), צווי הריסה ומניעה ועוד. כמו כן, המשרד יוכל להתנהל בשמכם מול גורמים שונים הנמצאים בשדה המשחק, לרבות מנהל מקרקעי ישראל.

ז’בוטינסקי 7 , ר”ג

עורכי דין מומלצים להוצאה לפועל ברמת גן. צילום אילוסטרציה canva
עורכי דין מומלצים להוצאה לפועל ברמת גן. צילום אילוסטרציה canva

עו”ד לירון-צבי קניג

שירותיו של עו”ד קניג מתאפיינים באחריות, במקצועיות ובירידה לפרטים הקטנים ביותר. כמו כן, הוא עובד בשקיפות מלאה מול הלקוח, וזמין עבורו באופן מלא. עו”ד קניג מטפל בכל תיק באופן אישי, תוך מתן מרב המאמצים, למען השגת התוצאות הטובות ביותר. בכדי להבטיח את היכולת לתת את המקסימום לכל לקוח, עו”ד קניג מטפל אך ורק בתיקים של 10,000 ₪ ומעלה.  מאחוריו עומדות שנים רבות של עבודה, שבהם צבר ותק וניסיון רבים. הוא ייצג אנשים רבים בתיקים של עשרות ומאות אלפי שקלים, והצליח להביא לניצחון מלא של הלקוחות שלו.

זבוטינסקי 35, רמת גן

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

הרכוש שנתפס ברשות השב”ח. צילום: דוברות המשטרה

רמת גן: המשטרה עצרה שוהה בלתי חוקי שהתחזה לחרדי

תפריט נגישות