יום שני , פברואר 2 2026

תערוכת צילום של שורדי שואה בתיאטרון גבעתיים

תלמידי מגמת האמנות בתיכון קלעי, שהשתתפו בקורס צילום "צילום בגיל", תיעדו את סיפורם של 15 שורדי שואה מגבעתיים

תערוכת השואה בתיאטרון גבעתיים
תערוכת השואה בתיאטרון גבעתיים

סיפורם של 15 שורדי שואה הונצח בתערוכת צילום שהציגו תלמידי מגמת האמנות בתיכון קלעי בתיאטרון גבעתיים.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


התערוכה נפתחה במעמד ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ובהשתתפות מחזיק תיק השירותים החברתיים יעקב שטרן, מנהלת האגף לשירותים חברתיים מירי פרחי, מנהלת המחלקה לרווחת הקשיש ענת חורב שטיינברג, מנהל בית ספר קלעי, ד"ר אבי בנבנישתי, מרכזת הפרויקט סיגל הראל מור, מגי גד מנהלת תחום ניצולי שואה בג'וינט- אשל, תלמידי קלעי וכמובן שורדי השואה שלקחו חלק בפרויקט.

ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק: "מרגש היה לראות את תוצרי הפרוייקט הבינדורי המשותף עם תלמידי מגמת האומנות של תיכון קלעי. זהו  פרויקט ערכי- חינוכי ממדרגה ראשונה, פרויקט שילווה את הנוער שזכה לקחת חלק בפרויקט לכל ימי חייהם. תודה מקרב לב לאגף השירותים חברתיים שלנו, לתיכון קלעי, לג׳וינט וכמובן לשורדי השואה היקרים של גבעתיים. תערוכת הצילומים מהווה הצצה מרגשת לסיפורו האישי של כל אחת ואחד משורדי השואה ועדות חשובה למען הדורות הבאים. אנו נמשיך לתמוך ולפעול למען אוכלוסיית ניצולי השואה בגבעתיים".

תערוכת השואה

הרעיון העומד מאחורי הפרויקט הוא כי לכל אחד מאיתנו יש סיפורים, סיפורים שמשתנים עם הזמן, המקום, הגיל והמרחק. סיפורים שמלווים אותנו כל חיינו, סיפורים שאנו אוספים לאורך הדרך. אבל מה קורה שמפגישים סיפורים של זמן אחר ומקום אחר עם פער גילאים חובק עולמות הרחוקים זה מזה מרחק של חיים שלמים? כיצד הם משתקפים זה בזה? היכן הם חופפים? מה יכול הדור של היום ללמוד מסיפורי ההיסטוריה של דור סביהם ומה  הם יכולים ללמד את הדור הבוגר?

אלה הן חלק מהשאלות שיצאו לחקור משתתפי פרויקט "פורטרט בינדורי"- שורדי שואה משתתפי קורס "צילום בגיל" ותלמידי מגמת האמנות בתיכון קלעי.

יחד עם המצלמה הם יצאו למסע מצולם בין הגילאים ונחשפו לתכנים וסיפורים מרגשים אשר יצרו בסופו של מסע פורטרט משותף דרכו מהדהדים סיפורי ילדותם של ניצולי השואה.

עו"ד יעקב שטרן, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק השירותים החברתיים: "הייתה לנו זכות גדולה, לקראת יום השואה הבינלאומי, לפתוח את תערוכת הצילומים "שורדי השואה בפוטרט בין דורי. אין דבר יותר ערכי מאשר חיבור ישיר חם ואוהב של תלמידים צעירים עם שורדי השואה סביב חוויה חינוכית אומנותית. לומדים, מתנסים ומכירים. שאפו גדול לצוות האגף לשירותים חברתיים שמוביל את היוזמה ולכל השותפים".

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בשליחת תגובה אתה מאשר שהפרטים ישמשו לפרסום התגובה ולמענה במידת הצורך. מדיניות פרטיות

אולי יעניין אותך גם:

פינת הילדים בספריית בית אלון נחנכה ע"ש הדסה מרגליות שופר ז"ל. צילום: עיריית גבעתיים

"בית שני עבור דורות של ילדים": גבעתיים מצדיעה להדסה מרגליות שופר ז"ל

תפריט נגישות