“לא ייתכן שבמצב כל כך רגיש בדרום ולאור כמויות הטילים שמופנות לעבר ישראל העירייה תמשיך בעסקים כרגיל”, אומר אלון, אב לשני ילדים בעיר. “גם אם פיקוד העורף לא הגדיר את המצב במרכז כמסוכן, ברור שההסלמה היא עניין של שעות וזה הזמן להודיע על ביטול האירועים. עם כל הכבוד לגאווה המקומית והנצחת החיילים הנופלים – ביטחון ילדינו הוא הכי חשוב”.
דור זילכה, תלמיד תיכון בליך, אומר כי צריך להעביר את הטקסים למקלטים, גם במחיר של צמצום המשתתפים בטקסים. “יום הזיכרון הוא אחד המועדים הכי חשובים בשנה וצריך לכבד את הנופלים. צריך לזכור ולהוקיר תודה לחיילים שנפלו למען ביטחון המדינה. צריך לעשות טקס מכובד ובטוח”.
חבר המועצה אביהוא בן משה, לשעבר מחזיק תיק החינוך בעירייה, אומר כי “אין לבטל את טקסי יוםה זיכרון כל עוד פיקוד העורף הנחה את הרשויות להמשיך בשגר. חלק מעצמאותנו להיות עם חופשי בארצנו מתבטא גם בטקסים האלה. אני מחזק את החיילים ומתפלל לשלום מדינתנו”.
באותו נושא, לאור המצב הוחלט להעביר את הלימודים בגני הילדים הבאים למבנים חלופיים. גן 4 מרחוב הרואה 204 עבר לבית ספר נועם הרואה. גן 28 מרחוב רמת חן עבר לגן 21 ברחוב אלוף דוד 19. גן 163 מרחוב אבני החושן עבר לחטיבה הצעירה של בית ספר מכל”ל.
יו”ר פורום הורים נגד אלימות, לילך קובה, קראה לעירייה לדאוג לכל ילדי העיר שילמדו במבנים בטוחים עם ממ”ד ודרכי מילוט מסודרות. “ביטחון ילדינו הוא מעל הכל ואין כאן מקום לשיקולים זרים”.
מעיריית רמת גן לא נמסרה תגובה עד מועד פרסום הידיעה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il