יום חמישי , נובמבר 6 2025

גל מדוזות חריג בישראל: כך תתמודדו עם העקיצות

הקיץ רק התחיל אבל המדוזות כבר כאן, מוקדם מהרגיל ובגודל שלא נראה זמן רב. ד"ר אפרת בר אילן, מומחית לרפואת עור ורופאת עור ילדים בכירה, מחוז דן פ"ת כללית, מסבירה מה קורה לגוף בעקיצה ואיך לטפל בה נכון כדי להימנע מסיבוכים

גל מדוזות חריג. צילום אילוסטרציה canvaעיצוב ללא שם – 2025-07-03T154859.560
גל מדוזות. צילום אילוסטרציה canva

השנה נרשמה נוכחות חריגה ומוקדמת של חוטיות נודדות בחופי ישראל, מדוזות גדולות במיוחד, כ־50 ס"מ ואף יותר. למרות שמדובר ביצורים שלרוב אינם נחשבים למסוכנים, העקיצה שלהם עלולה להיות מכאיבה במיוחד ולהוביל לתופעות לא נעימות.

עקיצה צורבת – ומה שקורה אחריה

לדברי ד"ר אפרת בר אילן, מומחית לרפואת עור, במחוז דן פ"ת כללית, "העקיצה גורמת לתחושת צריבה חזקה ולעיתים לפריחה בצורת פסים אדומים המזכירה סימני הצלפה. במקרים מסוימים מופיעים גם נפיחות, שלפוחיות וגרד ממושך. במקרים חמורים יותר עלולים להתפתח סיבוכים כמו זיהומי עור, הופעת כתמים כהים או צלקות, ותסמינים מערכתיים כמו חום, חולשה, דופק מהיר, בחילות ואפילו תגובה אלרגית חריפה (אנפילקסיס) – מצב חירום רפואי נדיר אך מסוכן".

כך תטפלו נכון – ומה כדאי להימנע ממנו

"הטיפול המיידי מתחיל בהסרה עדינה של שאריות המדוזה מהעור בעזרת כפפות או כרטיס פלסטיק, חשוב לבחור חפץ נקי ולא חד" מחדדת ד"ר בר אילן. "לאחר מכן יש לשטוף את האזור היטב במי ים, אם אפשר מומלץ להשרות את המקום במים חמימים (אך לא רותחים) למשך כ-30 דקות".

ד”ר אפרת בר אילן, מומחית לרפואת עור ורופאת עור ילדים בכירה, מחוז דן פ”ת כללית. צילום: מחוז דן פ”ת כללית
ד"ר אפרת בר אילן, מומחית לרפואת עור ורופאת עור ילדים בכירה, מחוז דן פ"ת כללית. צילום: מחוז דן פ"ת כללית

עוד מוסיפה כי ניתן להרגיע את העור באמצעות קרם מרגיע מהמקרר כמו בפנטן, ביאפין, ג'ל פניסטיל או קרם אלוורה. "אם נוצרו שלפוחיות או פצעים פתוחים, חשוב לנקות את האזור שלוש פעמים ביום ולמרוח משחה אנטיביוטית. במידת הצורך, ניתן להיעזר במשככי כאבים כמו אקמול או נורופן".

ומה לא לעשות? ד"ר בר אילן מדגישה כי אין להשתמש בחומץ או שתן ומדובר במיתוס נפוץ שעלול להזיק יותר מלהועיל. חשוב להימנע מגירוד או שפשוף של האזור, ולהרחיק אותו מחשיפה לשמש, במיוחד בחודשים הראשונים, כדי להפחית את הסיכון להופעת כתמים בעור.

במקרה של עקיצה חמורה או תגובה לא שגרתית, יש לפנות לרופא. ייתכן שיהיה צורך בטיפול בסטרואידים מקומיים, תרופות אנטי-היסטמיניות או אנטיביוטיקה בהתאם למצב.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

הכוורת שנתגלתה בדירה ברמת גן. צילומים: טל קרביץ ומרינה קובאני

כוורת של 60,000 דבורים ו-40 ק"ג דבש התגלתה בקיר דירה ברמת גן

תפריט נגישות