יום ראשון , ספטמבר 28 2025

החנות הקטנה שמחברת שכונה שלמה: סיפורה של "חנות הנתינה" ברמת גן

הכל התחיל משני חברים שרצו לעזור: כיום, המיזם של חן מוצפי ולידור מחלק אוכל חם, רותם את תלמידי בתי הספר לעשייה קהילתית ומגייס את עולם המוזיקה למען משפחות נזקקות ברמת גן

חנות הנתינה ברמת גן. צילום פרטי
חנות הנתינה ברמת גן. צילום פרטי

בלב שכונת נחלת גנים ברמת גן, ברחוב רש"י 30, פועל מיזם קהילתי שמדגים מהי ערבות הדדית הלכה למעשה: "חנות הנתינה". מה שהחל כיוזמה של שני חברי ילדות, חן מוצפי ולידור אידה, הפך בחמש השנים האחרונות למרכז שוקק של עזרה לזולת, המחבר בין תושבים, בתי עסק, תלמידי בתי ספר ומתנדבים, ומוכיח שכוחה של קהילה יכול לחולל שינוי.

הסיפור החל לפני כעשור, כשלידור החל לאסוף תרומות ולחלק סלי מזון למשפחות נזקקות לקראת החגים. בתקופת הקורונה, הוא החליט להפוך את הפעילות ליומיומית ופנה לחברו, חן מוצפי, דמות מוכרת בשכונה ואיש שיווק, במטרה להקים יחד חנות קהילתית שתפעל לאורך כל השנה. חן נרתם מיד, והשניים הקימו את החנות כעמותה רשומה.

מהר מאוד היוזמה צברה תאוצה. תושבי השכונה החלו לתרום מוצרים, ובעלי עסקים מקומיים הצטרפו. כיום, החנות מספקת השלמות של מצרכים למשפחות על בסיס קבוע, ובכל יום שלישי, בשיתוף פעולה עם מסעדת "סומסום", היא מחלקת ארוחות חמות בחמגשיות לנזקקים, ואף מפעילה נקודות חלוקה קבועות לאנשים עריריים וניצולי שואה.

אחד ההיבטים המרגשים ביותר של המיזם הוא הקשר עם הדור הצעיר. תלמידי תיכון אהל שם הסמוך מתנדבים בחנות במסגרת "מחויבות אישית", ותלמידי בית הספר היסודי "המנחיל" מגיעים לשיעורי "כישורי חיים" שאותם מעביר חן בחנות, במהלכם הם אורזים חבילות מהמוצרים שהביאו מהבית. מגמת הקולנוע של בית הספר אף יצרה סרט על החנות, שזכה במקום הראשון בטקס סיום השנה.

חן, מתופף בלהקת הרוק "אקרופוליס", רתם גם את עולם המוזיקה למען המטרה. הוא יזם והפיק, בסיוע ראש העיר כרמל שאמה הכהן, ערב התרמה בתיאטרון היהלום, בו הופיעה להקתו יחד עם הזמר חמי רודנר בהתנדבות. כל ההכנסות מהאירוע הועברו לתחזוקת החנות.

"חנות הנתינה תמיד זקוקה לתרומות כדי להמשיך בפעילותה", אומר חן. "כל עזרה, קטנה כגדולה, מאפשרת לנו להמשיך ולסייע למשפחות שזקוקות לנו".

לתרומות ופרטים נוספים, ניתן ליצור קשר עם חן מוצפי בטלפון: 052-8883737

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פרויקט אאורה Imagine. הדמייה: סטודיו 48

גבעתיים: שוק הדירות בגודל 4 חדרים ויותר בחודשים יוני-יולי 2025

תפריט נגישות