שבת , אוקטובר 25 2025

גלי גרוס מרמת גן, זכתה במקום השני בתחרות הציורים של נוער מד"א

מתנדבת מד"א הצעירה מרמת גן יצרה ציור המסמל את האחדות והתקווה לשובם של החטופים. יצירתה, יחד עם ארבע יצירות זוכות נוספות, מוצגת בימים אלו בכנס השנתי של אגודת ידידי מד"א

5 ציורים שנבחרו בתחרות בין בני נוער המתנדבים במד"א. צילום: דוברות מד"א
5 ציורים שנבחרו בתחרות בין בני נוער המתנדבים במד"א. צילום: דוברות מד"א

במסגרת כנס אגודת ידידי מד"א (אימד"ק) השנתי, זוכה להכרה מרגשת גלי גרוס, מתנדבת נוער בת 15 מרמת גן, אשר זכתה במקום השני המכובד בתחרות ציורים ארצית שקיים הארגון. התחרות נועדה להמחיש באמצעות יצירה את חשיבות שחרור החטופים וההתרגשות משובם, מזווית הראייה של בני הנוער.

יצירתה של גלי, "כשאנחנו יחד הלב פועם חזק יותר", מוצגת בכנס לצד יצירות זוכים נוספים. "היצירה שלי מבטאת את האחדות, החמלה והתקווה של עם ישראל בימים הקשים האלו", שיתפה גלי. "הלב האדום מסמל את מגן דוד אדום – גוף שמייצג הצלה, נתינה ואהבת אדם – אך גם את הלב הפועם של כולנו יחד. הצורות שבתוך הלב מייצגות חיבוק, עזרה הדדית, נתינה ותקווה, כשהסרט הצהוב מסמל את התפילה לשובם של החטופים הביתה בשלום. קו המתאר של מפת ישראל מזכיר שהלב הזה הוא לב שמשותף לכולנו, ללא הבדלי דת, מין או דעה. המסר הוא שכאשר אנו מאוחדים – הלב הלאומי שלנו פועם חזק יותר, ואנו מסוגלים להתגבר על כל כאב ולשמור זה על זו".

 

יצירתה של גלי גרוס מרמת גן. צילום: דוברות מד"א
יצירתה של גלי גרוס מרמת גן. צילום: דוברות מד"א

מגן דוד אדום, ארגון ההצלה הלאומי, מחבק את החטופים ששבו לביתם לאחר הסבל הרב שעברו בידי מחבלי החמאס מאז ה-7.10.23. סמנכ"ל קהילה במד"א, פרופ' אלי יפה, אמר על התחרות: "מטרתה ליצור מרחב ביטוי יצירתי, מחנך ורגיש שמחזק סולידריות, זיכרון אנושי והכרה בחשיבות פעולות ההצלה. התחרות הזו היא בעלת חשיבות לפעילות החינוכית של הנוער במד"א".

במקום הראשון בתחרות זכה ליעד בן שמשון, בן 15 מאשקלון, עם יצירתו "תקווה בידיים בטוחות". במקומות הנוספים זכו אבישי אסרף (18 מעפולה) עם "צמיחה מן המשבר", מעין כנען (17 מרמת השרון) עם "האור בלב החשכה", ותאיר בש (16 מכפר תבור) עם "חיבוק של תקווה".

חמשת הציורים המרגשים הוצגו בפני המבקרים בקריית מד"א ברמלה ובהמשך יטיילו בעולם בין אגודות הידידים של מד"א וייצגו בגאווה את תחושות בני הנוער בישראל.

אולי יעניין אותך גם: "פאזל ישראלי": מכינה חדשה ברמת גן מנציחה את עידו שמיח ז"ל ומחברת לבבות

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מצלמות אכיפה בנתב"ג. צילום: רמת גן גבעתיים ניוז

תושבי ר"ג וגבעתיים: ההמתנה "על הדרך" בנתב"ג תעלה לכם ביוקר

תפריט נגישות