יום שישי , מרץ 6 2026

משרד החינוך מעדכן: גם ביום ראשון התלמידים ילמדו מרחוק

מודל החזרה ללימודים החל מיום שני ייקבע רק במוצאי שבת, בהתאם להנחיות פיקוד העורף. בכל מקרה של פתיחה פיזית תינתן היערכות של לפחות 24 שעות לרשויות המקומיות, לבתי הספר ולהורים

כיתה ריקה. צילום אילוסטרציה canva
צילום אילוסטרציה canva

תלמידי ישראל לא יחזרו לספסל הלימודים ביום ראשון הקרוב (8.3). בהתאם להנחיות פיקוד העורף ולאחר שורת התייעצויות והערכות מצב שקיים משרד החינוך עם ראשי הרשויות המקומיות והאזוריות, ארגוני המורים, הנהגת ההורים הארצית ומועצת התלמידים והנוער הארצית, הוחלט כי ביום ראשון (8.3) תמשיך מערכת החינוך לפעול במתכונת של למידה מרחוק בכלל מוסדות החינוך. ההחלטה נועדה לאפשר יציבות בתחילת השבוע לצד בחינה אחראית ומדודה של ההתפתחויות במצב הביטחוני.

להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> רמת גן לחצו כאןגבעתיים לחצו כאן.

המשך המתווה ליום שני ייקבע בין היתר בהתאם להערכת המצב ולהנחיות פיקוד העורף שיימסרו במוצאי שבת. ככל שיחול שינוי בהנחיות, יבחנו משרד החינוך, פיקוד העורף והרשויות המקומיות מודלים שונים ודיפרנציאליים להפעלה פיזית של מוסדות החינוך, בהתאם למגבלות ולהנחיות שייקבעו. בכל מקרה של פתיחה פיזית תינתן היערכות של לפחות 24 שעות לרשויות המקומיות, לבתי הספר ולהורים.

רשות מקומית שתבקש לבחון פתיחה חריגה של מוסדות החינוך בתחומה תוכל לעשות זאת בתיאום עם פיקוד העורף ומשרד החינוך.

שר החינוך, יואב קיש: "התפיסה הבסיסית של מערכת החינוך היא שלמידה פיזית של תלמידים עם המורה ולצד חבריהם לספסל הלימודים היא הדרך החינוכית הטובה והנכונה ביותר. לצד זאת, האחריות לביטחונם של תלמידי ישראל וצוותי החינוך מחייבת לפעול בזהירות ובשיקול דעת. לכן הצעדים נבחנים בכובד ראש, בתיאום מלא עם פיקוד העורף ובקשב לרשויות המקומיות ולשטח. נמשיך לעדכן תוך כדי תנועה, וככל שהמצב יאפשר ובהתאם להנחיות נפעל לחזרה בטוחה והדרגתית למסגרות החינוך. החוסן שמפגינים התלמידים והמסירות של צוותי החינוך בימים הללו מעוררי הערכה עמוקה, והם מקרינים על החוסן של החברה הישראלית כולה."

משרד החינוך יעדכן את הציבור בכל שינוי במתווה הפעילות בהתאם להערכת המצב ולהנחיות פיקוד העורף.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בשליחת תגובה אתה מאשר שהפרטים ישמשו לפרסום התגובה ולמענה במידת הצורך. מדיניות פרטיות

אולי יעניין אותך גם:

גדוד החילוץ 951 בנפת גנים במחוז דן. צילום: דובר צה"ל

"עם ישראל נהנה ממעטפת ההגנה הטובה בעולם": ראיון עם מג"ד החילוץ 951

תפריט נגישות