יום חמישי , אפריל 18 2024

מתכון אורז חגיגי לערב החג/ אורי שביט ל”סוגת”

אין חג בלי אורז וכשזה מגיע לערב החג (או ערב שבת) אנחנו רוצים שהאורז שלנו יהיה חגיגי ועשיר במיוחד. אורי שביט עם מתכון שילמד אתכם בדיוק איך להכין אותו עם אורז פרסי קלאסי ואיכותי

צילום-חגי לפלר (5)
אורז חגיגי ואביבי לשולחן החג.צילום-חגי לפלר

תוספת ל 4-6 סועדים

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי פרוסים דק (עלים בלבד)

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1/2 1 כוסות אורז פרסי קלאסי

4-5 עלי מרווה קצוצים

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס אגוזי פקאן

1/2 כוס אגוזי קשיו

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 צרור עלי נענע טריים

 

אורז חגיגי ואביבי לשולחן החג.צילום-חגי לפלר
אורז חגיגי ואביבי לשולחן החג.צילום-חגי לפלר

1.יוצקים שמן זית לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מטגנים בו את הבצל, שום, גזר, סלרי וחמוציות 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים והצבע שלהם מעמיק.

2.מוסיפים לסיר את האורז, מרווה קצוצה ותבלינים, מערבבים ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

3.מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומרתיחים שוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות עד שהמים נספגים וכל הרכיבים רכים. משאירים עוד 5 דקות במכסה סגור ומאווררים בעדינות במזלג.

4.בינתיים מעבירים את האגוזים למחבת יבשה ומחממים במשך כמה דקות, להזהבה קלה ופריכות. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

5.מעבירים את האורז המבושל לצלחת הגשה, מפזרים אגוזים קלויים ועשבי תיבול קצוצים ומגישים.

חג שמח ובתאבון!

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

המשטרה מבקשת את עזרת הציבור. אלכסנדרה גונדרסון | צילום: באדיבות משטרת ישראל

המשטרה מבקשת את סיוע הציבור באיתור בת 38 מרמת גן

תפריט נגישות