הלילה (רביעי, 18.3), סמוך לשעה 00:16, נשמעו אזעקות ברחבי גוש דן בעקבות שיגור טילים לעבר מדינת ישראל. בתוך דקות ספורות, מוקד החירום 101 של מגן דוד אדום הוצף בדיווחים על פיצוצים עזים, שריפות כלי רכב ונפילת רסיסים. הזירה הקשה והמרכזית מכולן התגלתה ברמת גן, שם דווח על הרס רב בעקבות פגיעה של טיל מצרר בדירה בקומה העליונה של בניין מגורים.
להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> רמת גן לחצו כאן, גבעתיים לחצו כאן.
כוחות גדולים של מד״א ולוחמי אש ממחוז דן הוזנקו מיד לזירות השונות וביצעו סריקות. בדירה שנפגעה ברמת גן, איתרו הצוותים גבר ואישה בשנות ה-70 לחייהם כשהם מחוסרי הכרה וסובלים מפציעות אנושות. למרבה הצער, הם היו ללא נשימה וללא דופק, והצוותים הרפואיים נאלצו לקבוע את מותם במקום. בשתי זירות נוספות טופלו על ידי צוותי מד"א שני פצועים באורח קל מרסיסים, לצד מספר נפגעי חרדה ואזרחים שנחבלו בדרכם למרחב המוגן.

פראמדיקית מד״א ענבר גרין וחובש מד״א נפתלי הלברשטט, שהיו מהראשונים להגיע לזירה ברמת גן, תיארו את המראות הקשים: "כשהגענו למקום ראינו עשן כבד והרס בבניין מגורים, במקום היו שברי זכוכיות ופריטים מפוזרים. במהלך הסריקות בתוך הדירה אותרו שני נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה, עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותם. יחד עם צוותי מד"א נוספים המשכנו לסרוק את הזירה ולא איתרנו נפגעי גוף נוספים".
במקביל, צוותי כיבוי ממחוז דן פעלו במספר זירות נפילה ברמת גן. בזירה המרכזית, שבה ספגה כאמור הקומה העליונה את הפגיעה הישירה, פעלו לוחמי האש בסריקות לשלילת הימצאותם של לכודים נוספים וביצעו פעולות לניתוק מקורות אנרגיה למניעת סכנות משניות.
מנכ״ל מד״א, אלי בין, מסר בתגובה לאירועי הלילה: "מדובר בזירה קשה וכואבת עם פגיעה ישירה בבניין מגורים. צוותי מד״א פעלו במהירות רבה במספר זירות במקביל והעניקו טיפול רפואי לנפגעים. לצערנו, בזירה ברמת גן הפראמדיקים נאלצו לקבוע את מותם של גבר ואישה מבוגרים. אנו שבים וקוראים לציבור להישמע להנחיות פיקוד העורף – הן מצילות חיים".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il
