סצנת אקשן קולנועית ברחובות תל אביב הפכה השבוע (ראשון) לדרמה משטרתית אמיתית ומבהילה, שהסתיימה במעצרם לחקירה של שני יוצרי קולנוע, בהם תושב רמת גן.
ביום ראשון התקבלו במוקד 100 של המשטרה מספר דיווחים מאזרחים מודאגים, על אירוע שוד ברחוב הנרייטה סולד בלב תל אביב, תוך שימוש בנשק חם שלוף. שוטרי תחנת לב ת"א במרחב ירקון, שהוזעקו למקום, הופתעו לגלות כי לא מדובר באירוע פח"ע או פלילי, אלא בצילומים להפקת סרט.
מהמשטרה נמסר: "במקום נעצרו שני חשודים לחקירה בחשד למסירת נשק ללא מורשה ברשלנות והחזקת נשק שלא כדין. החשודים, תושב רמת השרון בן 60 ותושב רמת גן בן 72, הועברו לחקירה בתחנת המשטרה. בתום חקירתם שוחררו בתנאים מגבילים והנשק נתפס".
גורם במשטרה הוסיף: "האקדח נתפס, אחרי שימוע שיערך נבחן את החזרת הנשק בהתאם לממצאי החקירה".
השחקן שיתף השבוע בחוויה המטלטלת שעבר יחד עם הבמאי והמפיק, "במהלך צילומי לסרט נעזרנו באקדח אמיתי, אך ללא מחסנית במקום היתה שכנה שהתעניינה בנו, והצוות הסביר לה כי מדובר בצילומי סרט והראה לה את הציוד המקצועי. דקות ספורות לאחר מכן הסיטואציה יצאה לחלוטין משליטה, ובסביבות השעה 9:55 בבוקר, קפצו על הסט שוטרי סיור עם אקדחים שלופים והחלו לצעוק. והשוטרים הודיעו להם שהם עצורים על אחזקת נשק ללא רישיון".
עורך דינם של השניים, עו"ד יצחק גטניו (קצין משטרה לשעבר), מסר בתגובה: "לא הייתה כאן שום עבירה פלילית ולא הייתה להם שום כוונה כזו. מדובר בשני אנשים שהם מלח הארץ. השחקן והבמאי התנהגו בצורה זהירה ואחראית, והצילומים התקיימו בתוך חצר פרטית ובאישור מלא של בעל הבית, ולכן הם לא ראו צורך להודיע למשטרה מראש. כל הסיפור החל בגלל שכנה טרחנית, שאף על פי שהבינה וידעה היטב שמדובר בצילומי סרט, החליטה בכל זאת להציק ולהזעיק את כוחות הביטחון".
עו"ד גטניו הוסיף והסביר את הרקע לתגובת המשטרה: "כקצין משטרה לשעבר, אני מבין היטב שאנחנו נמצאים בתקופה רגישה מאוד, שבה כל דבר קטן מקפיץ את הכוחות. המשטרה הוזעקה למקום בחשש שמדובר בפיגוע, ומאחר והשחקן גילם דמות של אנשי שב"כ, השוטרים הופתעו לגלות שמדובר באירוע אזרחי לחלוטין ובדקו את העניין כפי שבדקו. לאור העובדות, כבר שלחתי בקשה רשמית לסגור את התיק לאלתר".
להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> רמת גן לחצו כאן, גבעתיים לחצו כאן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il