עבודות התשתית להקמת הרכבת הקלה בגוש דן ממשיכות לגבות מחיר כבד מציבור הנהגים, והפעם מדובר בתושבי רמת גן והסביבה שנתקלים מדי בוקר בסיוט תחבורתי מתמשך. בעקבות העבודות, צומצם מערך הנתיבים מרחוב אלוף שדה לרחוב הירדן משני נתיבים לנתיב אחד בלבד. התוצאה: צוואר בקבוק חנוק, עומסי ענק ורמת תסכול שמגיעה לנקודת רתיחה.
מה שהיה בעבר קטע דרך קצר שחצייתו ארכה דקות ספורות, הפך למלכודת תנועה יומיומית שבה נאלצים הנהגים לבלות בין 20 ל-40 דקות מורטות עצבים.
"כל יום הופך לסיוט גדול יותר מהיום הקודם", מספר השבוע תושב העיר הנוסע בציר באופן קבוע. "המצב גורם לנהגים לאבד לחלוטין את הסבלנות. יש צעקות באמצע הצומת, עקיפות מסוכנות וניסיונות אגרסיביים להידחף לנתיב. נראה שנהגים רבים, בהם גם נהגי רכבים כבדים ותחבורה ציבורית, נוהגים שם בצורה מסוכנת בגלל העומס הבלתי נסבל. הכתובת ממש נמצאת על הקיר, זה רק עניין של זמן עד שיתרחשו פה מקרי אלימות".

לטענת התושבים, השטח מדבר בעד עצמו. השילוב בין עבודות התשתית לזמני ההמתנה החריגים מייצר קרקע פורייה לבריונות כביש ולסיכון חיי אדם. בזמן שהפתרון התחבורתי ארוך הטווח עדיין רחוק, תושבי רמת גן דורשים מהרשויות וממשטרת ישראל להתערב באופן מיידי – אם באמצעות ויסות רמזורים חכם ואם בנוכחות משטרתית מוגברת – לפני שהפקק הבא יסתיים באסון.
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל מבצעת אכיפה בהתאם לתוכנית עבודה סדורה ולהערכת מצב מבצעית, תוך התאמת הפעילות לצרכים המשתנים בשטח. אכיפה מתקיימת באופן שוטף במטרה לשמור על בטיחות משתמשי הדרך ולהסדיר את התנועה".
מנת"ע נמסר בתגובה: "בעיית הצומת ידועה ונת"ע מנטרת את התנועה במטרה לשפר את התנועה במקום, וזאת בשיתוף פעולה מלא עם העירייה. נציין כי לקראת סיום העבודות תביא נת"ע את ממצאיה לעירייה. העבודות תסתיימנה במהלך רבעון 4".
מעיריית רמת גן לא נמסרה תגובה.
להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> רמת גן לחצו כאן, גבעתיים לחצו כאן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il