יום ראשון , יוני 28 2026

המאבק מחריף: ביה"ס בורוכוב בגבעתיים הושבת לשעתיים

לאחר איומי ההשבתה נוכח הכוונה לצמצם את מספר הכיתות בשנת הלימודים הבאה, מימש ועד ההורים את האיום ושיבש את הלימודים זהו היום השני. הערכה: ההשבתה תימשך גם בהמשך השבוע

ביה"ס בורוכוב בגבעתיים הושבת לשעתיים
ביה"ס בורוכוב בגבעתיים הושבת לשעתיים. צילום פרטי

מאבק הורי בית הספר "בורוכוב" בגבעתיים כנגד כוונת משרד החינוך לצמצם בשנת הלימודים הבאה את מספר הכיתות עולה מדרגה.

הלימודים הושבתו בבית הספר בבוקר יום חמישי לאורך השעתיים הראשונות וכך גם הבוקר (ראשון), כמה שמסתמן כיריית הפתיחה כחלק מפעולות שיבוש שעתידות להימשך, "כל עוד לא יימצא פתרון", כך על פי גורם בוועד.

המהלך הדרמטי זכה להיענות רחבה מצד קהילת הורי בית הספר, כאשר למעלה מ-95 אחוז מכלל ההורים לקחו חלק פעיל בעיצומים, כשלא שלחו את ילדיהם לפתיחת יום הלימודים.

כזכור, השבתת הלימודים מגיעה לאחר תקופה ממושכת של מתחים וסערה ציבורית בעיר, שכללה גם הפגנות מול בניין העירייה ברחוב שינקין.

הרקע למחאה מקורו בכוונה לאחד שלוש שכבות בבית הספר משנת הלימודים הבאה מארבע כיתות לשלוש בלבד בכל שכבה, מה שיוביל לאיחוד כיתות מאסיבי.

ההורים מבהירים כי איחוד שכבות רבות במקביל, יחד עם קליטת שכבת א' החדשה, עלול ליצור מצב חסר תקדים שבו אחוז נכבד מילדי בית הספר ייאלצו להתחיל את שנת הלימודים במסגרת כיתתית חדשה. במצב שכזה עלולה להתחולל לטענתם "טלטלה חברתית ורגשית קשה".

על פי ההערכות, השבתת הלימודים צפויה להמשיך גם במהלך השבוע הקרוב.

ביה"ס בורוכוב בגבעתיים הושבת לשעתיים. צילום פרטי
ביה"ס בורוכוב בגבעתיים הושבת לשעתיים. צילום פרטי

"ראש העיר פנה לשר החינוך בבקשה לבחון מחדש את ההחלטה"

על רקע המשבר, ליקטנו את תגובת משרד החינוך ועיריית גבעתיים בנושא.

ממשרד החינוך נמסר: "אנו מודעים לחששות המועלים ובשל כך נפעל בכל האמצעים שברשותינו  למען רווחתם וחיזוק תחושת היציבות של תלמידים במטרה להקל על התהליך כולו.

ראוי להדגיש כי מספר הכיתות נגזר ממספר התלמידים בשכבת הגיל. מדובר בתקן אחיד שחל בכל הארץ ומעוגן בנהלי המשרד ולפיכך אין באפשרותנו לאשר כתות שאינן תקניות.

ככל שנעודכן מהרשות המקומית על שינוי במספרי התלמידים הרשומים, ההחלטה תבחן מחדש.

יודגש כי גורמי הפיקוח ידאגו למתן מעטפת חינוכית נדרשת לתלמידי השכבה בתהליך ההיערכות וימשיכו ללוות את הנהלת בית הספר והצוותים החינוכיים בכל המענים הנדרשים במהלך שנת הלימודים הבאה".

מעיריית גבעתיים נמסר בתגובה: "צמצום מספר הכיתות בבית הספר בורוכוב אינו החלטה של עיריית גבעתיים, אלא תוצאה של מדיניות ארצית והחלטות משרד החינוך והממשלה בנושא תקני הכיתות. העירייה פעלה ופועלת מול כלל הגורמים הרלוונטיים במטרה למנוע את המהלך, לרבות פניות בכתב ובעל פה לגורמי משרד החינוך. ראש העירייה אף פנה באופן אישי לשר החינוך, יואב קיש, בבקשה לבחון מחדש את ההחלטה, תוך הסתמכות על תקדימים מהעבר שבהם אושרו חריגות דומות.

חשוב להדגיש כי מדובר במהלך המיושם ביישובים רבים ברחבי הארץ ואינו ייחודי לגבעתיים. גם פניית נציגות ההורים למנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך נענתה בהבהרה כי מדובר ביישום של החלטת ממשלה ומדיניות ארצית.

לצד המשך המאבק מול משרד החינוך, העירייה פועלת כבר עתה יחד עם הנהלת בית הספר להכנת הצוותים החינוכיים והתלמידים. במידת הצורך יינתן גם ליווי פסיכולוגי-ייעוצי מקצועי על מנת להקל על התהליך ולסייע לתלמידים. יודגש כי גם במקרה של איחוד כיתות, מספר התלמידים בכל כיתה יעמוד בתקן משרד החינוך ולא מדובר בכיתות חריגות או צפופות במיוחד.

העירייה תמשיך לפעול בכל הערוצים העומדים לרשותה מול משרד החינוך, אולם הסמכות לקבלת ההחלטה מצויה בידי המדינה ולא בידי הרשות המקומית".

להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> רמת גן לחצו כאןגבעתיים לחצו כאן.

קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל desk@d-news.co.il או בוואטסאפ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בשליחת תגובה אתה מאשר שהפרטים ישמשו לפרסום התגובה ולמענה במידת הצורך. מדיניות פרטיות

אולי יעניין אותך גם:

סרט בגינה

נס וסטילה, הדג נחש וגמר המונדיאל: גבעתיים פותחת את אירועי הקיץ

תפריט נגישות