שנת 2025 תיזכר כשנת שיא מדאיגה בכל הנוגע לבטיחות בדרכים, בדגש על כלים ניידים ממונעים.
מנתוני עמותת "אור ירוק" המבוססים על נתוני הלמ"ס שפורסמו אתמול (ראשון) ביחס לשנת 2025, מדובר במגמה מטרידה שממשיכה לצבור תאוצה משנה לשנה. סך הכל נפגעו ברמה הארצית 1533 בני אדם בתאונות קורקינטים חשמליים – עלייה של 5 אחוזים בהשוואה לשנה הקודמת.
גם הערים רמת גן וגבעתיים, כערים בולטות במרחב גוש-דן, נכללות ברשימה הלא מחמיאה.
רמת גן מדורגת במקום ה-7 מבין רשימת הערים עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בישראל. במהלך שנת 2025 נפגעו ברחבי העיר 54 בני אדם בתאונות דרכים שבהן היו מעורבים קורקינטים חשמליים, כך בהתאם לנתונים. באותה שנה נרשמו בעיר גבעתיים 16 נפגעים נוספים כתוצאה מתאונות דומות.
מנכ"ל עמותת אור ירוק, עו"ד יניב יעקב, התייחס לתמונת המצב החמורה לטענתו, המדירה שינה מעיניהם של רבים בישראל: "הקורקינטים החשמליים נכנסו לישראל כצעצוע נחמד ותמים אבל בעשור האחרון מספר הנפגעים רק הולך וגדל. מדובר בכלי תחבורה לכל דבר, כלי תחבורה עוצמתי על שני גלגלים, לא יציבים ונעדרי הגנה לרוכבים עליהם. מספר הנפגעים הגבוה מחייב את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לא להסתפק בקמפיינים תקשורתיים בלבד אלא גם לפעולה אמיתית שתציל חיי אדם. יש לקדם סלילת שבילי רכיבה בטוחים ומופרדים ובמקביל לחזק את האכיפה המשטרתית והעירונית כדי לייצר אווירה הרתעתית שתמנע מהרוכבים לסכן את עצמם אותנו בכביש. הגיע הזמן לעצור את הכאוס ברחובות ובכבישים ולהחזיר להולכי הרגל את תחושת הבטחון".
להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> רמת גן לחצו כאן, גבעתיים לחצו כאן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il