יום רביעי , דצמבר 11 2024

בגיל 13 איתמר מרמת גן סיים בהצטיינות בגרויות ב-5 יח’ – ועובר לאוניברסיטה

במשרד החינוך כבר הכירו בו בתור "המחונן מרמת גן", אבל מראיון עם איתמר חסידים (13) עולה שהוא נער עם חיים די רגילים פלוס כמה כוחות על שקשורים במתימטיקה ובמדעי המחשב. וגם כמה חדשות פחות טובות למי שמבקש לגדל גאון בבית

איתמר חסידים. לא רחוק מהעץ | צילום: באדיבות המשפחה
איתמר חסידים. לא רחוק מהעץ | צילום: באדיבות המשפחה

לפניי כשבוע הוכרז איתמר חסידים (13) על ידי משרד החינוך למחונן מרמת גן. ולא במקרה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


בגיל 13, חסידים עומד להתחיל תואר במתימטיקה ובמדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן, זאת לאחר שסיים את הבגרויות במקצועות אלו בהצטיינות. עכשיו תנסו אתם להיזכר מה עשיתם בחופש שבין כיתה ז’ ל-ח’.

שחייה, רכיבה על אופניים, חברים – ומספרים מרוכבים

בתחילת השיחה עמו, חסידים מונה את תחומי העניין שלו, ולרגע אחד, אתה נזכר שהוא רק תלמיד שעולה לכיתה ח’ בבית הספר הלל ברמת גן.

“אני מאוד אוהב לשחות, לרכוב על אופניים ולשחק עם החברים שלי”, מספר איתמר כשהוא נשאל על התחביבים שלו. כשמדברים איתו על סרטים וספרים, הוא מציין בעיקר את סדרות הסרטים של מארוול וגיבורי העל שלהם, ואת עולם המדע הבדיוני של אייזק אסימוב. עד כאן, אין הפתעות.

רק שחסידים רחוק מלהיות ילד רגיל, בגיל 13 הוא כבר סיים את בגרויות של 5 יחידות מתימטיקה ומדעי המחשב, וצפוי להתחיל תואר במקצועות אלו באונ’ בר אילן ברמת גן.

כשהוא מנסה להסביר לי את המשיכה למתימטיקה דרך מספרים מרוכבים, אני מתחיל ללכת לאיבוד. כל מיני הסברים על שדות של שני מספרים ממשיים, איך מגדירים להם פעולות ככפל וחיבור, ואיך מייצגים אותם, גורמים ללא מעט אנשים ואני בתוכם, לכאב ראש. אבל על דבר אחד אנחנו ללא ספק מסכימים.

“ברמת הבית ספר, מתימטיקה עוסקת בשינון, ואני מאוד מקווה שישנו את זה”, הוא מסביר. “אני השתתפתי בתחרויות מתימטיקה מאז שאני קטן, והם פחות עוסקות בשינון, אלא יותר ברמה של חידות, וזה ממש לא עניין של שינון, זה יכול להיות מאוד מרתק ויפה”.

איתמר, מה יפה במתימטיקה?

“כל מיני דברים. איך שהיא בנויה, איך אתה מתחיל מהנחות יסוד, בונה מהם משפטים, תחומים, ובעצם כל דבר מתבסס על דברים שקודמים לו. אני גם נהנה מהאפקט החידתי שלה.

“הסיבה שנרשמתי לתוכנית בר אילן (לימוד מתימטיקה ברמת בגרויות החל מכיתה ה’), היא כי הסתקרנתי ללמוד יותר”.

אפילו מכון המחקר והפיתוח של מיקרוסופט הביע בך עניין. אתה אמנם רק בן 13 אבל מה היית רוצה לעסוק בו כשתגדל?

“אין לי משהו ספציפי שאני יודע שהייתי רוצה לעסוק בו. ברמה הכללית הייתי רוצה להעמיק במתימטיקה ובמחשבים, אני רוצה לעבוד במשהו שקשור בתחומים האלה, אבל אני לא החלטתי ספציפית במה אני רוצה לעסוק בהם”.

בעצם גם חבריך לכיתה בבית הספר הלל הם מחוננים. אתה חושב שזה יותר טוב שמחוננים נמצאים בכיתה אחת?

“אני מאוד אוהב את הכיתה שלי. אני מאוד שמח שעברתי לבית ספר הזה. הרבה יותר כיף לי ואני נהנה מבית ספר   יותר מאשר קודם.

התפוח קרוב מאוד לעץ

בכל זאת, מי שמחפש פה מקרה שבו דרך חינוך או השקעה יוצאת דופן הביאו לכך שילד כחסידים מימש את הפוטנציאל האינטלקטואלי האדיר שלו, עלול קצת להתאכזב. הגנטיקה מדברת לא מעט כשמדובר במשפחת חסידים המתגוררת במזרח רמת גן.

האם, אנדה, היא רופאה, האב אבינתן, הוא חוקר מדעי המחשב, ואחיו הצעיר של איתמר, אלון, צעיר ממנו רק בשנתיים גם הוא כבר נכנס לכיתת מחוננים.

“אני חושבת שזה פשוט בא ממנו (מאיתמר)”, מספרת אמו אנדה. “הוא היה ילד מאוד סקרן, הוא נמשך לתחומים האלה של מתימטיקה ומדעים מגיל מאוד צעיר. “אני לא חושבת שעשינו משהו מיוחד, הוא בחר להשתתף במסגרות מתקדמות של מתימטיקה ומדעי המחשב כי זה עניין אותו.

לפי אנדה, גם אחיו הצעירים אורן ואלון מתעניינים במתימטיקה. ואף אחד לא יופתע אם גם אחותו הקטנה אלה (4) תלך בצעדים של אחיה הגדולים.

“אני לא חושבת שזה משהו שתלוי בהורים. בסוף אלו בחירות וסקרנות של הילדים, ואנחנו שם בשביל באמת לתמוך בדברים שהם בוחרים. הוא בחר ללכת לחוגים של מתימטיקה, כך שזה לא משהו שאנחנו עשינו”, אומרת אנדה. ובכל זאת יש משהו במשפחת חסידים שגורם לנו לחשוב שהם עושים משהו מאוד נכון.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות
לקריאת כל התגובות

5 comments

  1. כל הכבוד שירבו כמוך.
    הבת שלי גם למדה בבר אילן,
    ועשתה תואר במתמטיקה ומחשבים.
    עכשיו היא בהייטק בחברה נחשבת!
    זה באמת מסקרנות עמוקה
    ועזרה של ההורים.
    בהצלחה בתואר ואל תוותר על מה שאתה אוהב

  2. הבחור היחיד שהכרתי שהתחיל תואר ראשון במתמטיקה בגיל 13 הוא היום סגן נשיא אוניברסיטת אוקספורד.

  3. איתמר מדהים. בהצלחה בעזרת השם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פרוייקט אומאמי של קרסו בקריית אונו קרדיט צילום pigmentמוקטן

הזדמנות אחרונה לקחת חלק באומאמי- חווית מגורים לאוהבי הבישול והאירוח בקריית אונו

תפריט נגישות