יום שישי , דצמבר 6 2019
ראשי / גבעתיים / מתכון כתף טלה

מתכון כתף טלה

עוד מתכון בשרי מאת אטליז גבעתיים והפעם: כיצד מכינים כתף טלה בתנור עם ירקות שורש ותבלינים, מתכון פשוט להכנה שמאגד בתוכו הרבה טעמים

כתף טלה
כתף טלה

רשימת המצרכים:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "רמת גן" info@www.rgg-news.co.il


כתף טלה כ-2.5 קילו

2 קולורבי חתוכים לרבעים

4 גזרים חתוכים לאורכם ולרוחבם

1 ראש שום שלם חתוך ל 2 חצאים

6 בצלי שלוט שלמים

שורש סלרי חתוך ל-2 חצאים

שורש פטרוזיליה חתוך לאורכו

8 שזיפים יבשים

2 כרישה חתוכות גס

1 שומר חתוך לשני חצאים

3 גבעולי טימין

מלח גס

פלפל גס

2 כפות סילאן

2 כפות רכז רימונים

2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

כוס יין אדום

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מניחים בתבנית את הכתף, מסביבו מסדרים את הירקות
  2. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים פלפל ומלח גס, בקערה
  3. מערבבים יין, סילאן, רכז רימונים וחרדל
  4. שופכים מעל הכתף ו"מעסים" מכל הכיוונים
  5. מניחים מעל הכתף את הטימין, עוטפים טוב בנייר כסף (אפשר ורצוי לשים את התבנית לילה במקרר)
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150- מעלות ל-5 שעות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

שדרוג ספרייה ביד לבנים

גבעתיים: מבנים בעיר עברו מתיחות פנים